Tolkkua parkkivalvontaan

Share |

Maanantai 17.9.2012 klo 18.05 - Simo Repo


Matinkylä on parkkisakkorysä. Samanlainen on rakentumassa Suurpeltoon. Ongelmia on kaksi: pysäköintiä rajoittavien liikennemerkkien sijoittelu ja pysäköintipaikkojen riittävyys.

Matinkylässä on alueellinen pysäköintikielto. Pysäköintikieltomerkit on sijoitettu sisääntuloväylien varrelle, pahimmillaan kilometrien päähän. Asukkaat ja varsinkin heidän vieraansa ovat usein epätietoisia siitä, onko pysäköinti sallittu vai ei. Ei riitä, että menee kadun päähän katsomaan, vaan pitäisi tietää, mistä pysäköinnin aluerajoitus saattaisi alkaa, jotta voisi tarkistaa asian. Sakkoja rapsahtaa.

Ihmiset eivät ole tyhmiä. Asukkaita kannattaisi kuulla siitä, mikä on milläkin alueella järkevä ratkaisu - ja sitten toteuttaa se. Sellainen kuuleminen, jossa ihmiset puhuvat ja sen jälkeen virkamiehet tekevät niinkuin tahtovat, ei ole mitään oikeaa kuulemista. Kuka tuntisi ja tietäisi asukkaita paremmin, miten pysäköinti pitäisi milläkin alueella järjestää?

Yksityinen parkkirahastus

Olen kaksi vuosikymmentä kantanut muutaman satasen kuussa Olarin S-Marketin kassalle. Olen jopa ylpeä siitä, että alueella on hyvin toimiva lähikauppa. Nyt kauppias on keksinyt antaa parkkihallin valvonnan yksityiselle firmalle. Ilmeisesti parkkisakkoja on alkanut asiakkaille rapsahdella.

Sinä päivänä, kun kauppias palkitsee asiakkuuteni parkkisakolla, siirryn käyttämään toista kauppaa. Olen vanha ja hajamielinen enkä aina muista pysäköintikiekkoa. Tilaa parkkihallissa on toistaiseksi riittänyt - eivätkä parkkivalvojat valvo hallin vaan pysäköintikiekon käyttöä.

Oman auton käytöstä julkisten käyttöön

Julkisen liikenteen käyttäminen ei lisäänny autoilijoita kiusaamalla vaan julkista liikennettä parantamalla. Itse en koskaan kulje Helsingin keskustaan omalla autolla, koska bussilla pääsen sekä nopeammin että mukavammin. Toivottavasti yhteyttä ei uusilla liikenneratkaisuilla pilata.

Avainsanat: parkkivalvonta, oma auto, julkinen liikenne


Kommentit

22.12.2012 9.26  matti

Hei, jos olet niin hajamielinen ja Vanha ettei muista parkkikiekkoa, jätä auto kotiin koska moniko muu kulkija jää sinulta myös huomaamatta. Etenkin näin taalvella moni jättää autonsa koko päiväksi halliin ja asiakkaat eivät saa autoaan parkkiin asioidakseen kaupassa. Mieti uuno hieman ensin kun valitat.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini