Terveyskeskukset espoolaisten huolena

Share |

Torstai 18.10.2012 klo 22:59 - Simo Repo


Olen tämän vaalikampanjan aikana saanut runsaasti palautetta Espoon terveysasemien toiminnasta. Seuraavassa lainaus sähköpostiviestistä:

"Minua lähinnä on Espoonlahden terveyskeskus, johon Soukan terveysasema liitettiin muutama vuosi sitten. Se on varmasti Espoon ongelmallisin teveyskeskus, jolle vuosikausia jatkuneitten
vaikeuksien aikana ei ole tehty mitään. En ymmärrä miten on olemassa yksi paikka, jossa yksinkertaisimmastakin asiasta pystytään tekemään vaikea. Työskentelyilmapiirin huonous on
sivullisenkin hetkessä aistittavissa. Jos ei ole verenpainetta sinne mennessä niin taatusti sen siellä saa seuratessaan jatkuvia jonoja ja aina uusia lääkäreitä.

Ainoa hyvin toimiva paikka siellä on laboratorio."

Röylän omakotiyhdistyksen vaalikeskustelussa puhuttiin Kalajärven terveyskeskuksesta ja todettiin, että kun ei ole lääkäreitä, ei ole asiakkaitakaan.

Itse yritin eläkkeelle jäädessäni vajaa vuosi sitten siirtyä työterveydenhuollosta julkiseen terveydenhuoltoon. Puolarmetsän terveysasemalta en saanut lääkäriaikaa lainkaan.

Terveyskeskukset ovat erityisen ajankohtainen aihe siksikin, että Espoo kilpailuttaa parhaillaan Suvelan ja Tuomarilan alueen terveyskeskuspalveluita. Kilpailuun toivottiin mukaan sekä sairaanhoitopiirejä että yksityisiä terveysalan yrityksiä. Mukaan lähti kuitenkin vain yksityisiä yrityksiä. Kokeilun tuloksia on tarkoitus verrata Kivenlahden terveysasemaan,. jolle annetaa vapauksia kehittää toimintaansa asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Espoolaisten terveydestä huolehtiminen on yksi kaupungin tärkeimmistä tehtävistä. Se pitää tehdä hyvin ja ongelmiin on puututtava. Terveydenhuollosta ei saa tehdä lypsylehmää, jolla yksityiset yritykset rahastavat yhteiskunnan varoja ja jättävät omat yhteiskunnalliset velvoitteensa hoitamatta. Kirjoitukseni asiasta löytyy näiltä sivuilta.

Kiitän kaikkia palautteen antajia. Yhdessä teemme parempaa Espoota!

Avainsanat: Terveyskeskus, palaute


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini