Espoo rikkoo potilasjonoissaan lakia

Share |

Keskiviikko 13.3.2013 klo 13:15 - Simo Repo


Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Kävin 11.12.2012 Puolarmetsän terveysasemalla sairaanhoitajan vastaanotolla. Tuolloin minut pantiin jonoon lääkärin vastaanotolle. Tiedustellessani 6.3. tilannetta Terveyskansion välityksellä sain sekä puhelimitse että Terveyskansion kautta vastauksen, että olen jonossa ja minulle ilmoitetaan, kun aika järjestyy. Arviota siitä, milloin pääsen hoitoon, en sen sijaan saanut, vaikka sitä erikseen kysyin.

En ole tyytyväinen saamaani vastaukseen. Hoitotakuulain edellyttämä 3 kk:n enimmäisaika hoitoon pääsyssä on täyttynyt. Kaupungin lakisääteisenä velvollisuutena olisi ollut järjestää hoito tavalla tai toisella. Koska olen erikseen ilmoittanut tilanteesta terveysasemalle, katson, että lain rikkominen on tahallista. Lähetän tämän kirjeen sinulle, koska tehtävänäsi on pitää huolta kaupungin toiminnan laillisuudesta.

Koska en usko, että vain minua henkilökohtaisesti kyykytetään hoitojonossa, epäilen, että laiton tilanne koskee myös muita - ainakin - Puolarmetsän terveysaseman asiakkaita. Puhelinkeskustelun perusteella en tullut vakuuttuneeksi siitäkään, että potilasjonotilannetta seurattaisiin järjestelmällisesti.

Edellytän, että Espoon terveysasemien hoitojonotilanne saatetaan viipymättä lain edellyttämälle tasolle. Mikäli Espoo haluaa olla hyvä ja asukasystävällinen kaupunki, jonotusajat voivat olla enimmäisaikoja paljon lyhyemmätkin.

Simo Repo
eläkeläinen, Espoo

Jakelu:

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä
Perusturvajohtaja Juha Metso
Terveyspalvelujen johtaja Eetu Salunen
Kaupunginhallituksen pj Ari Konttas
Sosiaali- ja terveyslautakunnan pj Johanna Värmälä
Tarkastuslautakunnan pj Paula.Viljakainen
Paikallislehtijakelu

Puolarmetsän terveysasemasta vastaava henkilö puuttuu listasta, koska hänen nimeään ja yhteystietojaan ei kohtuullisella hakemisella löydy Espoon kaupungin verkkosivuilta.

Avainsanat: Terveyskeskus, hoitojono


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini