Espoon Perheasiain neuvottelukeskus ja Espoon talous

Share |

Keskiviikko 5.11.2014 klo 13.45 - Simo Repo


Viite: Espoon talousarvioehdotus 2015, s. 83:

”Espoo on avustanut seurakunnan perheasioiden neuvottelukeskusta vuosittain noin 260.000 eurolla. Vuoden 2015 avustukseen on varauduttu 130.000 euroa. Sopimus on irtisanottu 1.7.2015 alkaen.”

Seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksessa toimii 10 kokoaikaista ja 2 osa-aikaista perheneuvojaa sekä 2 vastaanottohenkilöä. Vuotuiset kokonaiskustannukset ovat n. 800.000 euroa.

Perheasiain neuvottelukeskus palvelee asiakkaitaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Neuvottelukeskus autaa parisuhdetta, perhettä ja henkilökohtaista elämää koskevissa ongelmissa. Valtaosa keskuksen toiminnasta on pariterapiaa. Keskuksessa asiointi ei edellytä kirkon jäsenyyttä. Uskonnollisia asioita käsitellään vain asiakkaan aloitteesta. Neuvottelukeskuksessa kokoontuu myös erilaisia terapeuttisia ryhmiä. Asiakkaille palvelut ovat maksuttomia.

Perheasiain neuvottelukeskus on oikeutettu tekemään avioliittolain (411/87) mukaista perheasioiden sovittelua.

Kaupungin talousarviopäätöksestä riippuen seurakunnat joutuvat tekemään ratkaisuja perheasiain neuvottelukeskuksen toiminnan laajuudesta. Jos perheasiain neuvottelukeskuksen toimintaa joudutaan voimakkaasti supistamaan, osa nyt tarjotuista palveluista siirtyy kaupungin sosiaalitoimelle ja aiheuttaa sinne työntekijä- ja kustannuspainetta. Keskuksen työ tukee ja vahvistaa perheitä ja ehkäisee näin omalta osaltaan lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten ongelmien eskaloitumista yhteiskunnalle kustannuksia aiheuttaviksi häiriöiksi.

Avainsanat: Espoon talousarvio, perheasiain neuvottelukeskus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini