Pohdittavaa yhteiskuntasopimuksen neuvottelijoille

Share |

Maanantai 10.8.2015 klo 13.00 - Simo Repo


Tein epäisänmaallisen teon. Painatin kirjan ulkomailla, Virossa.

Kirjan aineisto valmistui kesäkuussa ja kirjan piti olla valmiina heinäkuun lopussa. Suomalaisista kirjapainoista suuri osa ilmoitti, että ei käy, olemme kesälomalla. Lopulta sain Suomesta vain yhden tarjouksen.

Molemmat virolaiset painot, joilta pyysin tarjousta, olivat heinäkuun töissä ja antoivat tarjouksen 24 tunnin sisällä tarjouspyynnöstä. Niin minulla oli käsissäni kolme tarjousta, kaksi suunnilleen samanhintaista Virosta ja yksi Suomesta – aika tarkkaan kaksi kertaa kalliimpi kuin virolaiset tarjoukset.

Paino oli helppo valita. Totean vielä, että yhteydenpito oli työn aikana mutkatonta, työn jälki ensiluokkaista ja kirja valmistui täsmälleen sovitun aikataulun mukaan.

Reposukuisten seura säästi pitkän pennin. Suomi menetti yhden työn – mutta uskon, etten ole ainoa, joka joutuu valitsemaan kalliin ja joustamattoman Suomen sekä edullisen ja joustavan Viron välillä. Työt karkaavat ulkomaille.

Toivon vilpittömästi, että yhteiskuntasopimuksen neuvottelijat löytävät sellaisia ratkaisuja, jotka parantavat sekä suomalaisten yritysten hintakilpailukykyä että yritysten mahdollisuuksia joustavaan, asiakaslähtöiseen toimintaan.

Avainsanat: Yhteiskuntasopimus, devalvaatio, työn hinta, kesäloma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini