Keskusta ja itsenäinen Espoo

Share |

Perjantai 14.9.2012 klo 23.15 - Simo Repo


Avainsanat: kuntien itsenäisyys, Espoo, pakkoliitos


Kommentit

7.10.2012 21.12  espoolainen

En luota pätkääkään siihen, että Espoon kokoomuslaiset seisovat loppuun saakka itsenäisen Espoon takana. Kun Helsinki painostaa menee pupu pöksyyn.

20.10.2012 15.13  Helsinkiläinen

Mitä mieltä olet metropolihallinnosta?

20.10.2012 19.36  Simo Repo

Vierastan sanaa "metropoli", kun puhutaan Helsingistä ja Helsingin seudusta. Sanalla yritetään luoda mielikuvaa siitä, että pääkaupunkiseutu olisi jotenkin muusta Suomesta erillinen ja erityisen tärkeä alue. Niin ei ole. Meillä on vain yksi Suomi ja sen kaikki osat ja kaikki ihmiset ovat yhtä tärkeitä.

En olisi luomassa sellaisia uusia hallintorakenteita, joissa jokin enemmistö pääsee omista eduistaan käsin sanelemaan vähemmistöjen tai pienempien alueiden asemaa. Kaikille pitää olla samanlaiset säännöt. Demokratiaa ei pidä viedä kauemmas vaan tuoda lähemmäs tavallista kansalaista.

Näistä syistä lähtien kannatan edelleen mallia, jossa joitakin asioita tehdään sellaisessa yhteistyössä, jossa jokaisella osapuolella on oikeus joko olla mukana yhteisissä projekteissa tai jättäytyä niiden ulkopuolelle.

Metropolihallintoa enemmän kaipaamme sellaista lähidemokratiaa, jossa kaupunginosien asukkailla olisi taloudellista ja päätösvaltaa oman alueensa lähipalvelujen hoitamisessa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini