Sokkona vaaleihin

Share |

Keskiviikko 17.10.2012 klo 13:53 - Simo Repo


Ennakkoäänestys alkoi tänään. Kuntarakennelain luonnosta ei ole annettu julkisuuteen. Myös hallituksen linjanveto sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta antaa odottaa itseään.

Ennakkoäänestäjät joutuvat sokkoina vaaliuurnille. He eivät tiedä, millaisista tulevaisuuden vaihtoehdoista he äänestävät. Se on äänestäjille kohtuutonta. He joutuvat antamaan äänensä puolueelle tietämättä, millaista tulevaisuutta puolue ajaa ja millaisessa tulevaisuudessa nyt valittavat kunnanvaltuutetut toimivat.

Koko kuntauudistusjupakka kertoo päätöksentekojärjestelmämme ontumisesta. Asioita valmistellaan edelleen salassa julkisuudelta ja samalla myös salassa kansalaisilta. Avointa ja rakentavaa keskustelua tulevaisuudesta ja eri tulevaisuusvisioista ei käydä. Käytännössä se merkitsee, että enemmistö ei ota vähemmistön rakentaviakaan mielipiteitä, saati sitten kritiikkiä, vastaan.

Demokratian ei pitäisi olla sama asia kuin enemmistön diktatuuri.

Politiikan ei pitäisi olla peliä. Sen pitäisi olla avointa ja luovaa tulevaisuuden parhaiden vaihtoehtojen etsimistä ja toteuttamista. Se ei toteudu, ellei kaikkien ääntä kuunnella ja elleivät kaikki pääse osallisiksi yhteisten asioiden valmistelusta.

Tarvitsemme ennen kaikkea poliittisen kulttuurin täydellisen muutoksen salailun maailmasta avoimuuden maailmaan.

Avainsanat: Kuntalaki, terveyspalvelut, poliittinen keskustelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini