Boikotoin S-marketteja

Share |

Torstai 13.12.2012 klo 17.22 - Simo Repo


HOK-Elanto
Toimitusjohtaja Matti Niemi

Olen kaksi vuosikymmentä kantanut muutaman sata euroa kuussa Olarin S-Marketin kassalle. Olen ollut ylpeä siitä, että alueella on hyvin toimiva lähikauppa.

Eilen Olarin S-Market palkitsi pitkäaikaisen asiakkuuteni parkkisakolla. Koska parkkihallissa oli tilaa enkä ylittänyt sallittua pysäköintiaikaa, on ainoa johtopäätös, että valvontajärjestelmä ei valvo pysäköintitilan väärinkäyttöä vaan sitä, muistaako asiakas käyttää parkkikiekkoa vai ei.

En aseta saamani pysäköintivirhemaksun laillisuutta kyseenalaiseksi. S-Marketilla on valta antaa pysäköinninvalvonta haluamansa yhteistyökumppanin hoidettavaksi. Mutta kaikki, mikä on laillista, ei välttämättä ole viisasta. Minusta asiakkaan sakottaminen on tyhmää.

Vuosikausia olen käyttänyt S-etukorttia. Kauppa tietää täsmälleen, kuinka usein myymälässä vierailen ja paljonko ostokseni maksavat. Samat tiedot kaupalla on kaikista muistakin etukorttiasiakkaista. Kuvittelisin, ettei ole ylivoimaista rakentaa sellainen järjestelmä, joka suojelisi kaupan kanta-asiakkaat pysäköintivirhemaksuilta. Ennen eilistä päivää olisin mielelläni esimerkiksi kiinnittänyt autoni lasinnurkkaan pienen tarran, jossa olisi lukenut: Olarin S-Marketin kanta-asiakas - oikeutettu pysäköintiin.

Asiakkuuteni Olarin S-Marketissa ja sen vieressä toimivassa Chico's-ravintolassa sekä kaikissa muissakin HOK-Elannon liikkeissä päättyi eilen. Siirryn sellaisiin liikkeisiin, jotka eivät sakota asiakastaan kaupassa käymisestä.

Olen lähettänyt tämän kirjeen tiedoksi myös Olarin S-Marketille sekä joillekin vastavalitun uuden edustajiston jäsenille, koska verkkosivujen mukaan "toimintaa ohjaavia perusarvoja ovat asiakasomistajan etu" ja "osuuskaupan erityispiirteitä on demokraattisesti valittu hallinto, joka valvoo asiakasomistajien etuja". Riskittömän asiakaspysäköinnin järjestäminen on merkittävä asiakasomistajan etu. Kirjeellä on myös pieni lehdistöjakelu.

Mikäli saatte pysäköintijärjestelyt hoidetuksi kuntoon, olen valmis harkitsemaan uudestaan asiointia HOK-Elannon liikkeissä.

Kunnioittavasti
Simo Repo
viestintäpäällikkö, eläkeläinen
Espoo, Olari

Avainsanat: S-market, parkkisakko, pysäköinti, asiakas


Kommentit

16.12.2012 18.36  Asiakas

Parkkifirmojen tarkoitus on kerätä omistajilleen mahdollisimman paljon rahaa pysäköijien kustannuksella. Kaupan ideana pitäisi olla tarjota asiakkailleen mahdollisimman edullinen ja mutkaton pysäköinti. Päämäärät aivät oikein sovi yhteen.

31.12.2012 6.38  sallituksia

Samalla voisi tutkia edustajiston suurta työmäärää - useimmilla liikaa nk hallituspaikkoja siellä sun täällä - lisää osallistujia tarvitaan, pois harvain valta

31.12.2012 11.27  Pohditaan tätäkin

Voisi myös kysyä sitä, onko edustajiston todella tarkoitus ajaa asiakkaiden etua vai turvata osuuskaupan etuja esim. kuntien kaavoituspäätöksiä tehtäessä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini