Maahanmuuttajat - ongelmallinen mahdollisuus

Share |

Keskiviikko 30.1.2013 klo 13.44 - Simo Repo


Monissa poliittisissa ohjelmissa maahanmuuttajat kuitataan yhtenä yhtenäisenä ryhmänä. Se on väärin. Maahanmuuttajat ovat tulleet maahamme monista eri syistä ja ovat yhteiskunnassamme monissa eri rooleissa.

Korkean tason asiantuntijoista ja liikemiehistä kilpaillaan kansainvälisesti. Heitä on Suomessa niin kauan kuin täällä on kilpailukykyisiä kansainvälisiä yrityksiä, järjestöjä ja kansainvälisen tason tutkimus- ja opetustoimintaa. He edellyttävät hyviä työpaikkoja, tasokasta asumista ja korkeatasoista, kilpailukykyistä elinympäristöä. He toimivat liike-elämän, teollisuuden, tutkimuksen, korkeakoulujen ja kansainvälisten yritysten sekä järjestöjen palveluksessa. He ovat tärkeitä Suomen kehitykselle, mutta läheskään kaikki heistä eivät ole sisäistäneet ajatusta pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta. Joukossa on myös niitä, joiden missiona on siirtää Suomesta ulkomaille mahdollisimman paljon (verottomia) voittoja, pääomaa ja kehityskelpoisia yrityksiä.

Rakennus-, palvelu- ja teollisuustyössä on maassamme yhä enemmän matalan ammattitaidon omaavia ulkomaalaisia. Heidän määränsä on lisääntynyt. EU:n alueella työvoima liikkuu vapaasti. Rajat ovat avautuneet Suomen sekä entisten sosialististen valtioiden välillä. Näille työntekijöille ei aina makseta suomalaisten säännösten mukaista palkkaa. He vaikuttavat suomalaisten työnsaantimahdollisuuksiin osittain, koska heidän palkkojaan poljetaan, mutta osittain myös siksi, että monet heistä ovat suomalaisia ahkerampia ja vähemmän etuuksia vaativia.

Suomelle on hyödyksi, mitä nopeammin elintasoero Suomen, Venäjän, Balttian maiden ja Puolan välillä tasoittuu. Elintason nousu näissä maissa on valtava mahdollisuus Suomen taloudelle.

Maahanmuuttajat ovat ihmisiä, joilla on samat ihmisoikeudet kuin suomalaisillakin. Heitä ei voi kohdella vain kohderyhmänä tai työvoimana. He eivät ole hyväksikäytettäviä vaan samanlaisia ihmisiä tarpeineen kuin kaikki muutkin. Heillä on oltava Suomessa täydet, yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet maassamme ennestään asuvien ihmisten kanssa..

Muutto maasta ja kulttuurista toiseen on aina koko elämää järkyttävä tapahtuma. Muuttajaa on kaikin tavoin tuettava. Yleensä parasta tukea antaa oman kansallisuuden ja kulttuurin yhteisö. Siksi on luonnollista, että maahanmuuttajat hakeutuvat asumaan alueille, joilla he voivat saada vertaistukea.

Kansainvälisellä rikollisuudella on Suomessa mahdollisuuksia vain, jos se löytää Suomesta riittävästi tukea. Valitettavasti tukea näyttää löytyvän. Rikollisuuden ja rehellisyyden välinen raja on liukuva ja kulkee enemmän kunkin ihmisen sisällä kuin ihmisten välissä.

Jokaisen ihmisen tulisi saada valita vapaasti oma asuinmaansa. Suomalaisilla tämä oikeus jo käytännössä on.

Olisin erittäin pidättyväinen sellaisen politiikan luomisessa, jossa maahamme tietoisesti tuotetaan paljon huonosti ammattitaitoista ulkomaista työvoimaa, jonka työllisyys riippuu suhdanteista ja jolla on vaara joutua hyväksikäytön ja suoranaisen rikollisuuden kohteeksi ja välineeksi. Kannattaa tehdä opintomatka muutaman vuosikymmenen takaiseen Ruotsiin ja ottaa opikseen suomalaisen massasiirtolaisuuden vaikeuksista. Vakaa suomalainen yhteiskunta on saavutettu etu, josta ei kannata luopua.

Avainsanat: Maahanmuuttajat, segregaatio, rikollisuus


Kommentit

31.1.2013 14.11  Vanha espoolainen

Meidän pitää kehittää Espoota ajatellen niitä ihmisiä, jotka Espoossa nyt asuvat, ei niitä, joita joku haluaa tänne tuottaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini