Osinkovero ja palkkavero

Share |

Torstai 28.3.2013 klo 10.13 - Simo Repo


Hallituksen puoliväliriihi oli yritysten veroratkaisuiltaan ankka. Vaatii pitkän selvittelyn ennenkuin edes kaikki asianosaiset ministerit tietävät, mitä päättivät.

Kestävään ja oikeudenmukaiseen jakoon työn ja omistamisen verotuksessa päästään vasta silloin, kun kumpaakin verotetaan samalla tavalla. Se koskee sekä valtion- että kunnan verotusta että nykyisin vain palkkaveroon liitettyjä veroluonteisia maksuja.

Hyvässä verotuksessa muutetaan myös ajattelua yrityksen voitosta ja osingoista. Osingot vähennetään yrityksen tuloksesta, jolloin vältetään kaksinkertainen verotus. Samalla kaikkea yritystoiminnasta yksityiseen kulutukseen siirrettävää rahaa verotetaan yhtäläisellä tavalla.

Yrittäminen tai omistaminen on samanarvoista kuin muukin työ. Jos ei ole yrityksiä, ei ole työpaikkoja. Jos ei kukaan tee työtä, ei ole yrityksiä. Yrittäminen, omistaminen ja palkkatyön tekeminen ovat sidoksissa toisiinsa eikä ole perusteltua kohdella niitä verotuksellisesti eri tavalla.

Suomen ei kannata ryhtyä kilpailemaan olemalla veroparatiisi. Suomen kilpailuvaltti yrityksille on vakaa toimintaympäristö sekä yritteliäs, hyvin koulutettu ja luotettava työntekijäkunta. Menestymme laadulla, kehityksellä ja varmuudella. Halpatuotemaaksi Suomen ei kannata pyrkiä.

Suomi ei myöskään tarvitse yrityksiä, joiden liikeideana on lypsää maastamme mahdollisimman paljon rahaa mahdollisimman pienin kustannuksin. Ne yritykset jättävät jälkeensä raiskatun maan, eivät hyvinvointivaltiota.

Avainsanat: Verotus, puoliväliriihi, yritysvero, osinkovero


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini