Kohti luokkayhteiskuntaa?

Share |

Torstai 4.4.2013 klo 23.37 - Simo Repo


Jotenkin tuntuu siltä, että Suomea ollaan viemässä määrätietoisesti takaisin kohti luokkayhteiskuntaa. Viimeaikaiset poliittiset päätökset ovat luoneet pohjaa sille, että maahamme on kehittymässä omistava luokka, jota työntekijöiden tehtävänä on työllään rikastuttaa.

Otan kolme esimerkkiä.

Samana päivänä, jona hallitus korjasi kehysriihessä luomansa suurten osinkotulojen verovapausmöhläyksen, vaadittiin Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa ja yleisönosastossa ainakin osaa osinkotuloista kokonaan verottomiksi. Siis pyritään kohti järjestelmää, jossa palkansaajat maksavat yhteiskunnan kustannukset ja tuottavat työllään omistavalle luokalle voittoja, jotka nämä nostavat verottomina omaan käyttöönsä. Toiset maksavat ja toiset nauttivat. Hyvässä yhteiskunnassa nähdään, että omistaminen ja yrittäminen ovat työtä, josta maksetaan veroja samalla tavalla kuin muustakin työstä.

Oman asunnon lainakoron verovähennysoikeutta on pienennetty vuodesta toiseen. Rikkaita risoo, että ihmiset omistavat asuntonsa eivätkä kartuta vuokranmaksulla heidän pankkitiliensä saldoja. Asunnoissa on valtava määrä kansallisvarallisuutta, joka nyt on hajaantunut tavallisille ihmisille, turvaa heidän toimeentuloaan ja tulevaisuuttaan. Siihen haluaisivat yksityisen voiton tavoittelijat päästä käsiksi ja maan hallitus tukee näitä yrityksiä. Itse näkisin hyvän yhteiskunnan sellaisena, jossa perustoimeentulolla, asumisella, terveydellä, perusravinnolla ja lämmöllä ei sen enempää keinotella kuin rikastutakaan.

Suomeen ollaan luomassa halvan työn markkinoita. Tästä työstä maksetaan normaalia alempaa palkkaa ja niitä tekemään ollaan tuottamassa maahamme ulkomaista, kouluttamatonta työvoimaa. Samalla tämä työvoima toimii suhdannepuskurina. Kun talous on vauhdissa, kaikille riittää töitä. Laman aikana halpatyövoima on vailla työtä, yhteiskunnan tuen ja oman harmaan ja mustan yritteliäisyytensä varassa.

Kannattaa olla sen verran silmät avoinna, että tutustuu yhteiskuntiin, joissa piikkilangat erottavat eri yhteiskuntaluokat toisistaan. Niitä ei tarvitse etsiä Eurooppaa kauempaa. Sellaista Suomea ei kannata luoda.

Avainsanat: luokkayhteiskunta, verotus, halpatyövoima, asuntolainan verovähennysoikeus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini