Lopettakaa Kataisen pilkkaaminen

Share |

Torstai 9.5.2013 klo 13.13 - Simo Repo


Minua ärsyttää Kataisen pilkkaaminen.

Minustakin hallitus on epäonnistunut monien keskeisten asioiden eteenpäin viemisessä. Niitä ovat esimerkiksi verouudistus, kuntauudistus sekä terveydenhuollon rakenteiden uudistus (sosiaalitoimeenhan ei ole tosissaan edes tartuttu).

Mutta eihän se pelkästään Kataisen (tai Guzenina-Richardsonin) syytä ole. Yhteisten asioiden hoito on niin haastava tehtävä, ettei siitä kukaan voi kunnialla selvitä. Supersankareita ei ole. Jokaisen rahkeet loppuvat jossain vaiheessa. Tarvitaan yhteisvastuullisuutta, ei ihmisten palvontaa eikä alasampumista. Ei oppositionkaan tehtävä ole ampua alas kaikkea, mitä hallitus tekee vaan tukea hyvää ja vastustaa huonoa.

Eikä Sipilästä tule Suomen pelastajaa. Jos hänestä tulee vaalien jälkeen pääministeri, hän onnistuu vain siinä määrin kuin riittää niitä, jotka hänen kanssaan haluavat ajaa yhteistä hyvää.

Tärkeää ei ole se, kuka hallitsee vaan se, mitä hallinnolla saadaan aikaan. Ne pilkkaavat, joiden asiantuntemus ei riitä asioiden sisällölliseen käsittelyyn. Politiikka ei ole ajanvietettä vaan yhteisten asioiden vastuullista hoitamista.

Jokainen ihminen on omanlaatuisensa. Jokainen ärsyttää jotain toista. Yksi pitää yhdestä, toinen toisesta. Yksi ärsyttää, toinen miellyttää. Julkisen suosion harjalla voi paistatella vain hetken. Hyviä päätöksiä voi tehdä ärsyttäväkin ihminen.

Lopettakaa Kataisen pilkkaaminen! Ampukaa alas kuntauudistus, tehkää sote-uudistuksesta parempi, palauttakaa verotukseen oikeudenmukaisuus. Mutta kunnioittakaa niitä, jotka ovat teidän puolestanne yrittäneet tehdä parhaansa.

Avainsanat: Katainen, poliitikot, oppositio, hallitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini