Kaikkea Suomessa tehtävää työtä on verotettava samalla tavalla

Share |

Torstai 12.9.2013 klo 20.11 - Simo Repo


Yrittäjä Janne Päiviälä kirjoitti tämän päivän Helsingin Sanomissa erinomaisen kirjoituksen työn verottamisesta. Hänen pääsanomansa oli, että Suomessa työskentelee kymmeniä tuhansia ulkomaisia työntekijöitä, jotka eivät maksa verojaan Suomeen – eivätkä ehkä mihinkään muuhunkaan maahan. Päiviälän mukaan Suomella ei ole varaa verottomaan työntekoon. Tilanne on myös epäereilu suomaisille työnhakijoille ja asettaa ulkomaiset vuokratyövoimaa käyttävät yritykset kilpailullisesti edullisempaan asemaan kuin suomalaiset yritykset.

Itse lasken, että jos 20.000 keskimääräistä palkkaa saavaa työntekijää maksaa veronsa muualle kuin Suomeen, kunnilta jää saamatta kunnallisveroa 87 miljoonaa, valtiolta veroa 28 miljoonaa sekä vakuutus- ja eläkelaitoksilta tuloa 60 miljoonaa euroa. Lukuja rumentaa myös se, että suomalaisilla veroa maksavilla yrityksiltä ei ole mahdollisuutta menestyä kilpailussa veroa pakoilevien yritysten kanssa.

Verotus on tehtävä niin yksinkertaiseksi, läpinäkyväksi ja tasapuoliseksi, ettei sitä ole mahdollista kiertää.

Suomi ei hyödy mitään siitä, että annamme veronkierron ammattilaisten mellastaa maassamme.

Lisäsin omaan poliittiseen ohjelmaani kohdan Suomessa tehdyn työn verottamisesta.

Jos kansainväliset sopimukset tai EU-säädökset estävät kansallisen verotuksen ja suosivat kansainvälistä veronkiertoa, niitä pitää muuttaa.

Avainsanat: Verotus, veronkierto, vuokratyövoima, kilpailutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini