Postilähetys väärään paikkaan

Share |

Torstai 29.11.2018 klo 22:34 - Simo Repo


Olen 72-vuotias espoolaisvanhus, jolla on oikeus pitkäaikaissairauden ilmaisiin hoitovälineisiin. Tein joku viikko sitten hoitovälinetilauksen, jossa pyysin toimittamaan välineet lähikauppamme pakettiautomaattiin - kuten ennenkin. Toissapäivänä sain kännykkääni viestin, jossa sanottiin, että lähetys on saapunut - ei pyytämääni pakettiautomaattiin vaan toisessa kaupunginosassa sijaitsevaan noutopisteeseen: "Hei, avasimme joulun ajaksi lisää noutopisteitä, jotta saat lähetyksesti sujuvasti...noudettavissa...Joulun noutopisteestä..."

No, bussi kulkee toiseenkin kaupunginosaan. Aamupäivällä lähdin noutamaan pakettia. Viestissä ei sanottu, että noutopiste ei aukeakaan samaan aikaan muiden palvelupisteiden kanssa vaan vasta klo 10. Odottelin kauppakeskuksessa rusaat puoli tuntia ja sain paketin. Siinä ajassa tietysti bussilippu vanheni ja paluumatkalla oli ostettava uusi.

Pääsin takaisin ja totesin, että viestin lupaama "sujuva noutaminen" kesti runsaan tunnin ja maksoi bussilippuineen 4,40 euroa. Iltapäivällä sitten kävin ruokaostoksilla omassa lähikaupassani ja katsoin kaihoisasti pakettiautomaattia, josta lähetyksen olisin saanut minuutissa tai parissa ilman lisäkustannuksia.

Mielenkiintoiseksi koko asian tekee se, että lähetyksen sisältävässä laatikossa oli osoitteena oman lähikauppani pakettiautomaatti. Posti siis halusi kiusata ja tehdä paketin hakemisen vaikeaksi.

Tilanne oli suunnilleen sama, kuin jos kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän tai perusturvajohtaja Juha Metson sihteeri huikkaisi esimiehelleen Espoon keskuksen toimistossa aamusella tervehdyksen: "Hyvää huomenta, päivän postisi on Laaksolahden R-kioskilla. Kipaisepa sieltä hakemassa!"

Asiaa tietysti helpottaisi, jos kaupunki tai posti - ihan sama minulle, kumpi - korvaisi sekä bussilippujen hinnan että kohtuullisen korvauksen menetetystä ajasta. Eikä minulla olisi mitään sitäkään vastaan, jos Posti ilmoittaisi, että kiusaamisjärjestelmän kehittänyt henkilö/henkilöt olisi poistettu Postin palkkalistoilta. Ja Espoon kaupunki voisi harkita jonkin kilpailevan jakeluyrityksen käyttämistä lähetysten toimittamiseen.

Avainsanat: Posti, maksuttomat hoitovälineet, joulun noutopiste, pakettiautomaatti


Kommentit

6.3.2020 13:50  Nimetön

Ei kyllä kuulosta lähetyksen nouto sujuvalta. Harmi, että noin on käynyt. Itse tilaan jonkin verran paketteja ja lähetykset on onneksi tulleet oikeaan paikkaan aina.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini