Joukkoliikenneyhteys Espoosta lentoasemalle

Share |

Perjantai 2.4.2021 klo 18:56 - Simo Repo


Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavaan tulisi varata Kehä III:n varteen raide- tai vastaava nopea joukkoliikenneyhteys Espoon keskuksesta lentoasemalle. Kyseeseen tulisi pikaraitotie tai vastaava joukkoliikenneyhteys ja mahdollisia pistoyhteyksiä yritys- ja asuinalueille. Yhteys voisi suuntautua joko kehäradalle tai suoraan lentoasemalle.

Nyt pitäisi tehdä kaavaratkaisu, joka ulottuu usean vuosikymmenen päähän. Huonot pitkän tähtäimen liikennesuunnitelmat ovat vaikeita korjata ja saattavat muodostua kehityksen jarruksi vuosikymmeniksi eteenpäin.

Espoo tähtää suunnitelmissaan merkittäväksi kansainvälisen tason toimijaksi. Kaavoituksen liikenneratkaisujen tulisi palvella hyvin toimivien paikallisyhteyksien lisäksi tätä päämäärää. Euroopassa on lukuisia kaupunkeja, joiden lentoasemien läheisyyteen on muodostunut kokonaisia hyvin toimivia ja menestyviä uusia yrityskaupunkeja valttinaan hyvät yhteydet kansainväliseen lentoliikenteeseen. Keski- ja Länsi-Espooseen sijoittuville kansainvälisille yrityksille hyvä yhteys lentoasemalle on oleellisempaa kuin yhteys Helsingin keskustaan. Myös Vantaan Veromiehenkylän kehitys kertoo lentoasemayhteyksien merkityksestä.

Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavaan on varattu runsaasti toimitila-aluetta Kehä III:n varteen. Millaista yritystoimintaa sinne syntyy, riippuu oleellisesti alueelle tulevista liikenneyhteyksistä.

Samalla kun ratkotaan Keski-Espoon yleiskaavaa, tulee ratkaista myös sekä liikenteen että lähiluonnon tarpeet huomioivaa ratkaisua Länsi-Espoon teollisuus- ja asuinalueilta sekä lentoasemalle että tulevalle Turun oikoradalle.

Avainsanat: Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaava, pikaraitiotie, lentoasema, kansainväliset yritykset, Kehä III


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini