Apotti - tietojärjestelmä

Share |

Keskiviikko 1.2.2023 klo 23.17 - Simo Repo


Minusta olisi mielenkiintoista tietää, paljonko Helsinki, HUS ja muut Apotti-tietojärjestelmän käyttäjät ovat tähän mennessä panneet rahaa Apotin hankkimiseen, kehittämiseen ja käyttöön. Tiedosta olisi taatusti hyötyä, kun tulevaisuudessa kehitetään ja yhdenmukaistetaan tehveydenhuollon tietojärjestelmiä.

Tässä olisi ainesta tutkivalle journalismille, jos viralliset tahot eivät osaa tai tahdo selvitystä tehdä. Riittävän tarkat tiedot löytyvät kyllä talousraporteista ja tilinpäätöksistä.

Avainsanat: Apotti, terveydenhuollon tietojärjestelmät, HUS, hyvinvointialue


Kommentit

2.2.2023 10.02  Olavi Koskela

Pelottaa jo ennalta tuollaiset tavoitteet, että "kehitetään ja yhdenmukaistetaan terveydenhuollon tietojärjestelmiä." Tuntien jonkin verran tietojärjestelmien ominaisuuksia, voi kyllä sanoa kutakuinkin varmasti, että persiilleen menee tuo yhdenmukaistaminen. Jostain syystä sellainen tervejärkinen lähestyminen, että järjestelmän on ennen kaikkea pystyttävä hoitamaan joitakin ja vain muutamia selvästi rajattuja perustehtäviä - eikä mitään muita nörttien fiinejä virityksiä - ei ole vieläkään mennyt läpi päättävistä lue johtavista lääkäreistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini