Raha on oikeutta työn tuloksiin

Share |

Sunnuntai 14.10.2012 klo 20.03 - Simo Repo


Tietoisuus siitä, mitä raha on, katoaa helposti ihmisten mielistä. Seteli sinällään on arvoton paperinpala ja kolikko vain metallilevyke. Bitit pankkien tiedostoissa - sitähän nykyraha enimmillään on - olisivat yhtä merkityksettömiä, ellei niiden avulla saisi oikeutta johonkin konkreettiseen.

Raha on pohjimmiltaan suurimmalta osalta oikeutta työn tuloksiin. Ellei kukaan tee työtä, jolla tuotetaan tavaroita ja palveluita, joita rahalla voi ostaa, ei rahallakaan ole mitään merkitystä.

Aina kun raha irtoaa todellisesta olemuksestaan eli työstä ja työn tuloksista, alkaa kehittyä kupla, joka vääjäämättä aikanaan puhkeaa. Puhjetessaan se sekoittaa ne järjestelmät, joilla hyödykkeiden ja palvelujen tuottamista yhteiskunnassa ohjataan. Tuloksena on lama ja talouskriisi.

Espoon kaupunki liikuttelee suuria rahasummia. Kaupungin ja sen konserniyhtiöiden kautta kulkee vuosittain rahaa noin 2 miljardia euroa. Espoolaisille on erittäin tärkeää se, että koko Suomen ja Euroopan talous on terveellä pohjalla eikä synny sellaisia häiriöitä, jotka aiheuttavat rahan arvon suuria muutoksia tai työttömyyttä.

Espoolaisilla menee taloudellisesti hyvin silloin, kun espoolaisissa yrityksissä tehdään paljon työtä, kun kaupunki hoitaa oman taloutensa säästäväisesti ja tehokkaasti ja kun kaikin mahdollisin tavoin edistetään työttömien sijoittumista työelämään.

Sen lisäksi ihmisen elämä on parhaimmillaan, kun hänellä on mielekästä, juuri hänelle sopivaa ja tuottavaa työtä.

Avainsanat: raha, talous, vakaus, talouskupla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini