Niittykummun kappelin kohtalo

Share |

Torstai 24.10.2013 klo 11.36 - Simo Repo


Niittykummun kappeli on ollut sisäilmaongelmien vuoksi käyttämättömänä neljä vuotta. Espoon kaupunginvaltuusto jätti viime kokouksessaan kappelin tontin vahvistettavana olevan Niittykummun uuden asemakaavan ulkopuolelle. Se antaa mahdollisuuden tehdä perustellut ratkaisut kappelin kohtalosta.

Nyt olisi selvitettävä, onko kappeli mahdollista korjata järkevin kustannuksin seurakunnalliseen käyttöön. Samalla pitää selvittää kappelin historialliset, kulttuuriset ja tunnearvot sekä mahdollisen korjaustyön kustannukset. Selvitystyö pitää tehdä seurakuntayhtymän ja kaupungin yhteistyönä siten, että kaikilla on yhteisesti hyväksytty kuva kappelin tilanteesta. Sen jälkeen on punnittava, mikä on kappelin tulevaisuus. Kaikkein huonoin ratkaisu on se, että kappeli jätetään vuosikausiksi oman onnensa nojaan hiljalleen rapautumaan.

Niittykummun kappeli edustaa samaa viime vuosisadan alkupuolen pikkukirkkoliikkeen puurakentamista kuin parhaillaan peruskorjattava Perkkaan kappeli. Hyvä kaupunkikuva on monikerroksinen ja kunnioittaa omaa historiaansa. Seurakunnan ensisijainen tehtävä ei kuitenkaan ole toimia museona vaan elävän, seurakuntalaisia palvelevan toiminnan järjestäjänä.

Avainsanat: Niittykummun kappeli, homeongelma, sisäilma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini