Hista ja Lommila tyrmäyslistalla

Tiistai 22.5.2018 klo 14:00 - Simo Repo

Uudenmaan maakuntahallitus käsittelee Pohjois-Espoon yleiskaavaesitystä. Jälleen kerran yritetään torjua uusien suuren kauppakeskusten rakentaminen, nyt Lommilan lisäksi tyrmäyslistalla on myös Hista.

Minä en jaksa ymmärtää, millä perusteilla on järkevää, että ihmiset pakotetaan ajamaan joko omilla autoilla tai julkisilla kulkuneuvoilla kymmeniä ylimääräisiä kilometrejä lähemmäs Helsingin keskustaa hankintojaan suorittamaan. Bensaa palaa ja saasteita syntyy. Huonolla kaavoituksella synnytetään yhteiskuntarakennetta, jossa asuminen ja palvelut yhä enemmän eriytyvät toisistaan.

Palataan suunnittelemaan aidosti verkostomaista yhteiskuntaa kaukana sijaitsevien työpaikkakeskittymien, massiivipendelöimisen ja nukkumalähiöiden sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hista, Pohjois-Espoon yleiskaava, kauppakeskukset, asuminen ja palvelut

Kalajärvi - mahdollisuus hyvään paikallisdemokratiaan

Maanantai 9.12.2013 klo 22:56 - Simo Repo

On aika siirtyä uuteen, asukkaille sananvaltaa antavaan kaavoituskäytäntöön. Itse en tule hyväksymään jatkossakaan sellaista kaavaa, jota enemmistö alueen asukkaista ja asukasjärjestöistä vastustaa. Minun arvoissani hyvään espoolaiseen paikallisdemokratiaan kuuluu asukkaiden todellinen mahdollisuus vaikuttaa oman elinympäristönsä kehittymiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kalajärvenkallio, kaavoitus, Pohjois-Espoon yleiskaava, asukaslähtöisyys, lähidemokratia, Osallistuva Espoo

Kalajärvenkallion kaava palautettava

Sunnuntai 8.12.2013 klo 19:14 - Simo Repo

Kalajärvenkallion alueen kaavoitus on Espoolle myönteinen asukaslähtöisyyden haaste. Sitä ei kannata jättää käyttämättä. Kaava on palautettava uuteen, lähidemokratiaa edistävään valmisteluun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kalajärvenkallio, kaavoitus, Pohjois-Espoon yleiskaava, asukaslähtöisyys, lähidemokratia